Tanfolyam: WSET Level 3 Award in wines

Előadás nyelve : angol
Április 19-21, május 10-12, 2018
Tandíj
900

Kezdő időpont

április 19, 2018

Befejezés

április 21, 2018

A tanfolyamról

Oktatás nyelve : angol.

Helyszín: Kolozsvár

Ez a képzés az előző tanfolyamok során felgyűlt tudásra alapozva mély és átfogó tudást nyújt a borok világáról, és komoly hangsúly fektet a rendszeres szakmai kóstolókra.

A tanfolyam kitér a világ legfőbb szőlőfajtáira és borstílusaira, valamint a bor minőségét és árát meghatározó tényezőkre.

Ideális környezetet teremtünk a borkedvelők számára, akik szeretnék mesterei lenni a szenvedélyük tárgyának. Ezzel a tanfolyammal alapos és mély tudásra tehetsz szert, jobban megismerheted a szőlőfajtákat, megállapíthatod a borok minőségét, és pontosabban felbecsülheted a borok reális árát.

Ezt a tanfolyamot azok számára terveztük meg, akik borral kapcsolatos szakmákban fejtik ki tevékenységüket. Elvégzése szakmai tekintéllyel és magabiztossággal ruház fel, amely alapján megalapozott döntéseket hozhatsz különböző, szakmai tudást igénylő helyzetekben. A tanfolyam hiteles és megbízható tudást ad át, amely alapján a HoReCa-vezetőket és az ügyfeleket egyaránt értékes szakmai tanácsokkal lehet ellátni a borok kiválasztásában.

A tanfolyamot azoknak ajánljuk, akik már elvégezték a WSET középfokú tanfolyamát. Ez azonban nem feltétlen követelmény, egyeztetés alapján ettől el tudunk tekinteni.

Ez a képesítés az egyik legelismertebb a borral kapcsolatos szakmai tevékenységek terén, és kimondottan ajánlott azoknak, akik külföldön szeretnének elhelyezkedni valamilyen borral kapcsolatos munkahelyen.

10 ok amilyért a WSET tanfolyam a legjobb borképzés amelyet elvégezhetsz

Tartalom:

 •    Miként kell leírni egy bort a WSET felsőfokú rendszeres megközelítés (SAT) alapján
 •    A bor termelésének legfőbb meghatározói: elhelyezkedés, szőlőfajta, szőlészet, borkészítés, érlelés, palackozás
 •    A világ legfőbb csendes borait, pezsgő borait és erősített borait meghatározó tényezők
 •    Miként alkalmazd tudásodat az ajánlataid megalapozásához
 •    Miként kell tárolni és felszolgálni a bort
 •    Az étel-bor párosítás alapjai

A tanfolyam 6 napot tart, két részben: az első április 19-21 között, a második május 10-12 között.

A tanfolyam angol nyelvű vizsgával zárul. A feladatlap 50 db feleletválasztós tesztkérdést tartalmaz, és egy rövid, nyitott kérdéseket tartalmazó lapot. A vizsga második része két bor vakon kóstolásából és értelmezéséből áll. A kérdések legalább 55%-ára helyes választ kell adni a vizsga sikeres teljesítéséhez.

A javasolt felkészülési órák száma 90, ezeket még a tanfolyam elkezdése előtt ajánlatos elvégezni. Minden sikeres vizsgázó oklevelet és kitűzőt kap a londoni WSET iskolától.

Tandíj: 900 euró.

Az osztály létszáma nem haladja meg a 14 személyt, ez is biztosítja az oktatás minőségét.

Mit tartalmaz a tandíj?

 •    Angol tananyagcsomagot (könyv, munkafüzet, kóstolási segédlet)
 •    Egyéb nyomtatott anyagokat
 •    Elméleti képzést és a borok megbeszélését
 •    Lehetőséget 70 bor kóstolására
 •    Buborékmentes ásványvizet
 •    Borkóstolási jegyzeteket
 •    Vizsgadíjat
 •   WSET Oklevél és kitűző

A tanfolyamra való jelentkezésnek nincs előfeltétele. Habár a borok kóstolása a 18. év betöltéséhez van kötve, ez a tanfolyam elvégzése szempontjából nem jelent akadályt.

A tanfolyam leírásának letöltése(angolul) (PDF)

További részletek

Az űrlap kitöltésével és elküldésével még nem végleges a jelentkezése. A sikeres elküldést követően kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot

TOP