Vinurile Transilvaniei

Categorii

Master Classes

Cum v-ar surâde o călătorie dedicată vinurilor din Transilvania, regiune cu o lungă și bogată istorie și un prezent dinamic? Am pregătit un curs care să îi ajute pe iubitorii de vin să înțeleagă mai bine ce înseamnă vinul produs în Transilvania, de la soiurile de vin cultivate la stilurile de vinificare.

Vă oferim o trecere în revistă a soiurilor autohtone de struguri, precum: Fetească Albă, Fetească Regală, Mustoasă, Iardovană, Neuburger și Bakator și vom discuta împreună câteva din soiurile mai recent cultivate în regiune: Chardonnay, Tămâioasă, Kerner, Merlot și Fetească Neagră.

Câteva din regiunile despre care vom vorbi pe larg: Târnave, Blaj, Aiud, Alba Iulia, Lechința, Șimleu Silvaniei, Miniș, Beltiug și Halmeu.

Vă vom îndruma simțurile într-o degustare a unor vinuri atent selecționate, care să exprime cel mai bine caracteristicile soiurilor autohtone și a regiunilor viticole românești.

Număr de vinuri degustate: minim opt.

Nu sunt necesare cunoștințe prealabile despre vin întrucât atmosfera de curs va fi una informativă, relaxată și prietenoasă.

Masterclass-urile durează aproximativ trei ore.

Cursul costă : 200 lei per persoană.

TOP