Románia borai

Kategóriák

Master Classes

Csatlakozz hozzánk, és ismerd meg Románia borait! Azért hoztuk létre ezt a mesterkurzust, hogy segítsünk a borkedvelőknek megérteni Románia borvidékeit, szőlőfajtáit és borstílusait történelmi és globális kontextusban.

Részletesen bemutatjuk az őshonos fehér szőlőfajtákat, mint például a Leányka, Királyleányka, Crâmpoşia Selecţionată, Zghihara, Plăvaie, Sârba, Mustoasa, Frâncuşa.

A vörös fajtákról sem feledkezünk meg, ezek közül megismerheted a következőket: Fekete Leányka, Negru de Drăgăşani, Novac és Băbească Neagră.

Áttekintjük Románia legfontosabb borvidékeit: Dealu Mare, Drăgăşani, Recaş, Oltenia, Aradhegyalja (Ménes), Küküllő vidékeit, de nem feledkezünk meg a kevésbé ismert borvidékekről sem, mint Szilágysomlyó, Krasznabéltek, Halmi.

Gondosan kiválasztott borokat fogunk kóstolni, amelyek a legjobban mutatják a tanulmányozott szőlőfajták és borvidékek jellegzetességeit.

A kóstolt borok száma: legkevesebb 8.

Az előzetes bortudás nem elvárás: minden érdeklődőt szívesen látunk a tájékoztató jellegű, ugyanakkor barátságos és laza mesterkurzuson.

A mesterkurzus időtartama körülbelül 3-4 óra.

A tandíj 200 lej fejenként.

További információért vedd fel velünk a kapcsolatot a következő email-címen: info@trawis.ro

TOP