Curs de degustare pentru profesioniști

Acest curs este conceput pentru cei foarte dedicati.

Durată:
4 ore
ID:
ZK1

Categorii

TraWis

Este timpul să porniți într-o aventură complexă și profesionistă în lumea vinului! Vă invităm la cursul nostru  avansat de apreciere a vinului.

Acest curs a fost creat pentru a ajuta profesioniștii și iubitorii dedicați ai vinului să-și dezvolte abilitățile de a înțelege în mod comprehensiv vinul și de a-și îmbunătăți tehnicile de degustare.

Abordarea sistematică de degustare (The Systematic Approach to Tasting – SAT) folosită în cadrul conceptelor și notelor de degustare specifice Nivelului 4 WSET vor fi utilizate în cadrul cursului.

Vom acoperi unele dintre cele mai importante concepte care constituie esențialul în cunoașterea vinului:

Aspect:  intensitatea și nuanțele culorii, ”picioarele” vinului, bule, depozitări

Arome : percepții, sursele aromelor, grupuri de arome

Palat : superdegustători vs. non-degustători, factori care influențează percepția gustativă (temperatură, chimici, biologici, psihologici), cantitatea de zahăr, aciditate, tanini, alcool, corpolență și textură.

Defecte : TCA, oxidare, reducție, brettanomyces, VA, geosmină, defecte superficiale.

Evaluarea calității : bogăția fructului și maturitate, echilibru, postgust, intensitate, complexitate, factori de suport calitativ (potențialul de maturare, tipicitate, raport calitate-preț).

Vă vom ghida într-un proces de degustare cu vinuri atent selecționate care să reprezinte toate conceptele prezentate în curs.

Numărul de vinuri degustate: minim opt.

Este recomandat să aveți cunoștințe despre vin dobândite anterior cursului. Desigur, atmosfera de învățare va fi una relaxată și prietenoasă.

Cursul va dura aproximativ patru ore.

Costul cursului este de 500 lei per persoană.

TOP